Het mengsel in het spermazaad

De vloeistof met de naam sperma, welke de spermacellen bevat, bestaat niet alleen maar uit spermacellen. Integendeel, het bestaat uit een mengsel van verschillende vloeistoffen. Deze vloeistoffen hebben verschillende functies, zoals het bevatten van suiker dat nodig is om de spermacellen te voorzien van energie, het neutraliseren van de zuren bij de ingang van de baarmoeder en het verzorgen van een glibberige omgeving zodat de spermacellen gemakkelijker kunnen bewegen.

Het is zeer interessant dat als sperma genoemd is in de Qor-aan, dat dit bovengenoemde feit dat pas door de moderne wetenschap is ontdekt, ook genoemd is en dat sperma gedefinieerd is als een gemengde vloeistof:

“Voorwaar, Wij hebben de mens geschapen uit een gemengde druppel om hem te beproeven. Daarop gaven Wij hem het gehoor en gezichtsvermogen.”
(De Heilige Koran: 76:2)

In een ander vers wordt ook verwezen naar het feit dat sperma een mengsel is en het is benadrukt dat de mens geschapen is van een “uittreksel” van dit mengsel:

“Degene Die alles wat Hij schiep op de beste manier heeft geschapen. En Hij begon de schepping van de mens uit klei. Daarna maakte Hij zijn nageslacht van een uittreksel van nederig water (sperma).”
(De Heilige Koran: 32:7-8)

Het Arabische woord ‘sulala’ vertaald als ‘extract,’ betekent het essentiële of het beste deel van iets. In beide betekenissen betekent het ‘een deel van een geheel’. Dit laat zien dat de Koran het woord van Allah is, Die de schepping van de mens kent tot in het kleinste detail.

Share Button