Het gebied dat onze bewegingen beheerst

Nee! Als hij niet ophoudt, zullen Wij hem bij zijn voorhoofdslok grijpen! Een leugenachtige zondige voorhoofdslok!
(De Heilige Koran: 96:15-16)

De uitdrukking: een leugenachtige zondige voorhoofdslok in het bovenstaande vers is heel interessant. Onderzoek dat in de laatste jaren is uitgevoerd, heeft duidelijk gemaakt dat het prefrontale gebied, dat verantwoordelijk is voor de regeling van specifieke functies van de hersenen, in het frontale deel van de schedel ligt. Wetenschappers hebben de functies van dit gebied, waar de Koran al veertienhonderd jaar geleden op wees, pas de laatste 60 jaren ontdekt. Als we in de schedel, aan de voorkant van het hoofd kijken, zullen we het frontale gebied van de grote hersenen aantreffen. In een boek getiteld: Essentials of Anatomy and Physiology, dat ook de resultaten van het laatste onderzoek van de functies van dit gebied bevat, wordt gezegd

De motivatie en het vermogen om iets te plannen en de bedoelde bewegingen vinden plaats, in het voorste gedeelte van de frontale lobben, in het prefrontale gebied. Dit is het gebied van de associatie hersenschors. (1)

Het boek gaat verder:

Vanwege zijn betrokkenheid bij motivatie, wordt aangenomen dat het prefrontale gebied ook het functionele centrum voor agressie is. (2)

Dit gebied van de grote hersenen is verantwoordelijk voor planning, motivatie en het beginnen van goed en slecht gedrag en het is verantwoordelijk voor het vertellen van leugens en van de waarheid.

Het is duidelijk dat de uitdrukking “de leugenachtige, zondige voorhoofdslok” volledig correspondeert met de bovenstaande uitleg. Dit feit, dat wetenschappers pas sinds 60 jaar weten, is door Allah eeuwen geleden in de Koran vermeld.

————

1) Seeley, Rod R., Trent D. Stephens; en Philip Tate, 1996, Essentials of Anatomy & Physiology, 2nd ed. , St. Louis, Mosby-Year Book Inc., p. 211; Noback, Charles R.; N.L. Strominger; en R.J. Demarest, 1991, The Human Nervous System, Introduction and Review, 4. ed., Philadelphia, Lea & Febiger, p. 410-11.

2) Seeley, Rod R., Trent D. Stephens; en Philip Tate, 1996, Essentials of Anatomy & Physiology, 2nd ed. , St. Louis, Mosby-Year Book Inc., p. 211

Share Button