Een bloedklonter hangend in de baarmoeder

Als we de feiten over de vorming van de mens in de Koran blijven onderzoeken, komen we opnieuw een heel belangrijk wetenschappelijk wonder tegen.

Als het sperma van de man met de eicel van de vrouw versmelt, dan is de essentie van de toekomstige baby, gevormd. Deze ene cel, die in de biologie bekend staat als ‘zygoot’, zal meteen met deling beginnen en uiteindelijk een ‘stuk vlees’ worden dat een embryo genoemd wordt. Dit kan natuurlijk door mensen alleen maar gezien worden indien zij gebruik maken van een microscoop.

Een bloedklonter hangend in de baarmoeder

Het embryo brengt zijn ontwikkelingsperiode niet in een leegte door. Het hangt aan de baarmoeder, net als wortels die via hun uitlopers, stevig in de aarde zijn geworteld. Door deze verbinding, kan het embryo voedingstoffen, noodzakelijk voor de groei, verkrijgen uit het lichaam van de moeder. (1)

Hier, op dit punt, is een heel belangrijk wonder van de Koran geopenbaard. Voor de verwijzing naar het embryo dat zich in de baarmoeder van de moeder ontwikkelt, gebruikt Allah het woord ‘alaq’ in de Koran:

Lees! In de naam van je Heer, Die (al het bestaande) heeft geschapen. De mens heeft geschapen van een bloedklonter. Lees! En je Heer is de meest Vrijgevige.
(De Heilige Koran: 96:1-3)

De betekenis van het Arabische woord ‘alaq’ is: iets dat ergens aan hangt’. Het woord wordt letterlijk gebruikt om bloedzuigers te beschrijven die aan een lichaam hangen en vast klitten, om bloed op te zuigen.

Het gebruik van een zo passend woord om de ontwikkeling van een embryo in de baarmoeder te beschrijven, bewijst weer opnieuw dat de Koran het woord van Allah, de Heer der Werelden, is.

———–

1) Moore, Keith L., E. Marshall Johnson, T.V.N. Persaud, Gerald C. Goeringer, AbdulMajeed A. Zindani en Mustafa A. Ahmed, 1992, Human Development as Described in the Qur’an and Soennah, Makkah, Commission on Scientific Signs of the Qur’an and Sunnah, p. 36.

Share Button